Logg inn   |  Opprett konto    |   Shopping Cart  (0) Norge
Valutaer
Hjem ::  Frakt & Retur

Frakt & Retur

Hva er status for bestillingen min? Hvordan sporer bestillingen min?
Når du har lagt inn en bestilling, kan du sjekke på sin status til enhver tid. For å spore din bestilling fra denne siden, gå her. Når en ordre er sendt, vil du motta en forsendelse e-postbekreftelse som skal inneholde sporingsinformasjon.

Når vil bestillingen min sendes? Når vil den komme?
Hvis bestillingen ble plassert mandag til torsdag vil det bli sendt samme dag eller dagen etter. Hvis bestillingen ble plassert på fredag ​​før 15:00 PST, kan rekkefølgen sendes samme dag, hvis ikke vil det bli sendt på mandag. Du vil motta en e-post bekreftelse når bestillingen er sendt. Før du sjekker ut, vil du se flere beregnede ankomst datoer, avhengig av

MERK: For forbrukervern, alle bestillinger er gjenstand for vurdering. Noen ganger kan dette føre til en liten forsinkelse i behandlingen av bestillingen din. Tålmodigheten er verdsatt.

Hvordan vet jeg at bestillingen min har blitt sendt?
Når bestillingen er sendt, vil vi sende deg en e-post med sporingsnummeret og en link til hvor du kan spore det på nettet.

Hva er forskjellen mellom "Order Date" og "Ship Date"?
På de fleste nettsteder, "Order Date" og "Ship Date" er ikke det samme. For eksempel, hvis du legger inn en bestilling på fredag ​​kl 23:00 PST, pakken vil ikke skipet før etter helgen. Når du legger inn en bestilling, vil du se en "Estimert forsendelsesdato" på bestillingssiden. Hvis du har valgt 2nd Day Shipping, vil du motta pakken to dager etter det skip. I noen tilfeller er dette ikke nødvendigvis betyr to dager etter at du har lagt inn bestillingen. Selv om de fleste bestillinger sendes samme eller neste dag, kan du ta helger og ferier i betraktning når man vurderer shipping dato.

Hvilke land sender du til? Hva om plikter?
Vi er stolte av å tilby internasjonal skipsfart. Klikk her for en liste over land vi leverer til og fraktpriser. Husk forsendelser utenfor USA kan være underlagt toll og avgifter, som er ansvaret til mottaker. Siden skatter og avgifter varierer fra land til land og fra hva som ble bestilt, er vi ikke i stand til å levere en beregnet kostnad. Ta kontakt med din tollsted for mer informasjon.

Avkastning og Utveksle

Hva er din retur / bytte politikk?
Vi garanterer våre varer å være fri for produksjonsfeil, og vil akseptere noe defekt element for refusjon eller bytte. Uvasket, unworn, ubrukt eller defekte varer kan returneres innen 21 dager etter kjøpet for en utveksling eller tilbakebetaling. Merchandise fikk etter 21 dager vil bare bli akseptert etter vårt skjønn for en nettbutikk kreditt.

Vi vil bare refundere fraktkostnader hvis vi sendte feil vare eller varen sendes var defekt. Hvis du gjør en utveksling fordi du ønsker en annen størrelse, stil eller farge, vil du bli belastet for frakt på børsen. Den retur / bytte verdien bestemmes av den siste utsalgspris på varen.

Vennligst merk: Vi vil ikke akseptere avkastning på produkter som ikke er kjøpt via denne nettsiden.

Vennligst bruk den mest økonomiske leveringsmetode for retur. Av sikkerhetsmessige begrensninger, kan vi ikke refundere deg for et større beløp enn kjøpsbeløpet.

Avkastning og Utveksle vil bare bli akseptert med et utfylt angrerettskjema. Logg inn på kontoen din, klikk på "Vis Order" og på neste side, klikk på "Return eller Exchange elementer" link. Følg de enkle trinnene, skrive ut den siste siden og inkludere den i retur boksen.

Hvor skal jeg sende min tilbake eller bytte?
Retur og utveksling skal sendes til adressen på vår velsen. Du må bruke vår velsen til riktig behandle din retur / bytte. Gå her, logge inn, klikk på "Vis Order" og på neste side klikker du på "returnere eller bytte elementer" link. Følg de enkle trinnene, skrive ut den siste siden og inkludere den i retur boksen.

Hvordan skal jeg sende min tilbake eller bytte?
Pakk og forsegle esken sikkert, i originalemballasjen hvis mulig. For å bli skikkelig behandlet, kommer du tilbake / utveksling må inneholde utfylt angrerettskjema. Gå her, logge inn, klikk på "Vis Order" og på neste side klikker du på "returnere eller bytte elementer" link. Følg de enkle trinnene, skrive ut den siste siden og inkludere den i retur boksen. Du bør sende din retur / bytte med en operatør som vil gi din pakke med et sporingsnummer for å sikre at pakken ikke blir tapt. Pakker må returneres forhåndsbetalt. Vi aksepterer ikke COD.

Når vil kredittkortet mitt bli refundert?
Når pakken er mottatt, vil refusjon eller bytte behandles innen 7 virkedager. Hvis det er en tilbakebetaling på grunn, vil en kreditt utstedes i den opprinnelige form for betaling.

Kreditten kan ikke vise fram til ditt kredittkort ved månedlig fakturering syklus. Du vil bli varslet via e-post til adressen som er oppgitt på bestillingen når denne transaksjonen har funnet sted. Vær oppmerksom på at din bank institusjon kan kreve ekstra dager å behandle og legge denne transaksjonen på kontoen din når de har mottatt informasjon fra oss.
Velkommen til vår butikk!